Finally... - Reisverslag uit Coral Bay, Australië van Mark Simons - WaarBenJij.nu Finally... - Reisverslag uit Coral Bay, Australië van Mark Simons - WaarBenJij.nu

Finally...

Door: Mark

Blijf op de hoogte en volg Mark

02 November 2011 | Australië, Coral Bay

Eindelijk.... terug in de beschaafde wereld, waar Internet als een normaal iets wordt beschouwd. Sorry voor de lange stilte, maar ik heb simpelweg geen kans gehad om iets te vertellen. Maak je borst nu dus maar nat ;-) :
Tijdens de start van mijn tour door de Kimberley was al meteen duidelijk dat de groep erg gezellig zou zijn. Veel wat "oudere" backpackers (mijn leeftijd) en nog oudere backpackers, en een 19-jarige cheerleader uit Canada, die als jonkie het flink te verduren heeft... Dag 1 van de Kimberleys heeft meteen de toon gezet, want de eerste locatie die we bezochten was Edith Falls, een geweldige locatie midden in een klif, waar onder watervallen gezwommen kan worden etc. Zulks soort "GORGES" zouden er nog vele volgen, de een nog mooier dan de ander. Dag twee begon goed toen we meteen 's ochtends een gloden treesnake ontdekte in ons kamp. NICE! Ons kamp by the way, bestond gedurende de trip uit swags, een soort stevige slaapzak, die je helemaal kan afsluiten zodat er geen gespuis in je slaapzak komt. Verder af en toe een douche en toilet, voor de rest lekker basic. Op dag twee ook een flinke voorraad bier bij de Thirsty Camel ingeslagen, wat rijkelijk zou vloeien iedere avond (samen met Brett (USA), Johan T & Johan R (Swe) en Anna, (Ger)) Later zouden S.J. (UK/NZE) en Steph (Can) zich aansluiten bij ons mooie clubje. Op dag twee groene curry gegeten, die niet te heet was deze keer Koleetje.. ;-)
De volgende ochtend opgestaan om 5.00 (wat onze standaard zou worden, want als de zon eenmaal op is, is het meteen super warm) en begonnen aan de Mirima Walk. Daarna zijn we op bezoek gegaan bij de "Rock Doctor", om zijn uniek verzameling stenen te bekijken. Wat een vent, zijn foto komt op de wc later! Uiteindelijk mochten we ieder een stukje Zebra Rock meenemen, wat zeldzamer is dan diamant! Iedereen blij, tot zover dan...
's middags geluncht in Molly Springs, wat recht uit Lost komt, echt geweldig. Vanaf dag 4 zijn we begonnen aan de Gibb River Road, de hoofdweg door de Kimberley. Nou ja, weg.. een rode streep door het landschap. Heel de dag gespendeerd in Bungles Bungles, met als hoogtepunt Cathedral Gorge. ppfff, woorden schieten tekort. Een van de mooie plekker waar ik ooit ben geweest! Veel foto's gemaakt (vanaf half december te zien in Breda ;-)), wellicht was dat ook de reden dat een deel van onze groep, waaronder ik, de gids kwijt zijn geraakt. Nu was de gids niet bepaald een sociaal persoon, hij wachtte bijna nooit tot iedereen compleet was. Maar goed, in 40 gr C zeker 3 km lopen, in de volle zon, en bijna geen water meer, is geen pretje. Uiteindelijke zijn we omgedraaid en terug gegaan naar het rendez-vous punt, waar de groep op ons aan het wachten was. Eind goed al goed.
Vanaf deze dag ongeveer begon mijn camera wat rare trekjes te vertonen. Dag vijf begonnen in Sebedee Springs, een natuurlijke spa gecreerd door "God". Deze dag heb ik ook besloten de tour door te trekken helemaal tot Perth, vanwege de leuke groep, en vanwege het feit dat het openbaar vervoer toch erg matig is aan de West Kust. Mijn camera is overleden trouwens deze dag, samen met nog twee camera's. Toeval? Hmmm misschien niet...
Volgende ochtend naar Emma Gorge gegaan, een van de mooiste plekken op aarde (heb ik dat al niet eerder gezegd ;-) ). Na een rit van ongeveer een uur kwamen we erachter dan een van zijkleppen van de truck openstond, en dat we alle tenten, kookgerei, borden etc waren verloren!! We hebben ongeveer de helft terug kunnen vinden. Wat een pech. Toeval? Misschien niet...
Een andere hoogtepunt in de Kimberley is Tunnel Creek, waar ik erg naar uitgekeken heb. Het is een 750 m lange tunnel (ongeveer 10 meter breed), pikdonker, en gevuld met "freshies" (zoetwaterkrokodillen), vleermuizen etc. Toen we hier doorheen liepen, en je zaklamp naar de zijkanten scheen, zag je de ogen van de crocs naar je staren.. Wat een fantastische ervaring. Geen zorgen, freshies zijn vegatarisch...
Steeds meer camera's begonnen te sneuvelen, en al deze camera's hebben in dezelfde backpacks gezeten als het stuk Zebra Rock! En geloof het of niet, in de zijkant van de truck zat ook een stukje Zebra Rock! Ik weet niet wat voor magische krachten deze steen heeft, maar het is onverklaarbaar echter. Van mijn reisgroep hebben alleen Anna en Steph een camera die werkt, dus die beschermen we nu met ons leven...
Zoals iedere avond, ook deze avond een groot kampvuur gemaakt en onder het genot van een biertje of twee (3 ?) naar de schitterend heldere hemel gestaard. Ik heb nog nooit zoveel vallende sterren gezien, ben de tel kwijt geraakt bij 30.
Concluderend is de Kimberley een gebied wat zoo schitterend is, echt ongelooflijk. De foto's zullen waanzinning zijn, de ervaring en beleving echter, onbeschijfbaar.

Na onze aankomst in Broome (waar ik met Koleet geskyped heb) hebben we kunnen ontspannen, de was gedaan, op het strand gelegen, en iedere avond flink uitgegaan. Nou ja... bij de Thirsty Camel bier ingeslagen en op het strand soldaat gemaakt. Flink wat meegemaakt hier, zal deze verhalen (nog) niet openbaar maken.. ;-)

Na drie dagen Broome zijn we vertrokken richting Perth en ik ben nu halverwege denk ik. De verhalen over dit stuk zal ik in Perth vertellen, denk dat jullie nu wel genoeg leesvoer hebben voorlopig. Alles in order, alleen nergens Internet, en al helemaal geen bereik. Gedurende de hele West Kust schijnt er slechts 1 provider te zijn die bereik heeft, alle anderen hebben dit niet. Dus waarschijnlijk kan ik pas weer in Perth smsen etc.
Zometeen ff lunchen en dan duik ik weer de zee in om te snorkelen bij het Ningaloo Reef (wat meteen van het strand te bereiken is, super vet!)

Tot snel allemaal!

Groeten Mark

• 02 November 2011 - 06:35

Mario:

GVD super gaaf zo te lezen daar.

Helaas de jackpot nog niet binnen gehaald om ff langs te komen...
    Have fun, en we horen nog van je.

• 02 November 2011 - 10:24

Bianca:

Prachtig mooi, foto's zullen het alleen nog bevestigen!!

• 02 November 2011 - 13:25

Hapers:

Jonge jonge, wa een hoop tekst ;) Maar zeker de moeite om te lezen!
    Enuh zet er is wa foto`s op, en niet alleen van de natuur :P ;)

• 02 November 2011 - 13:28

Mark En Eline:

Heee mattie, zo te horen is het goed vertoeven daar. Nou wij zijn van het weekend lekker met je meissie naar Bobbejaanland geweest. Ook erg leuk hoor, vooral als Mark (als enige man) doorweekt raakt in de boomstammetjes!!! :).
    Wel echt super vet om je verhalen te lezen. We zijn erg benieuwd naar de foto's, want die missen we toch wel. Ik geloof dat wij dit deel van je reis maar moeten opvolgen.

Heel veel plezier nog en geniet ervan!!!

Kus

• 02 November 2011 - 15:44

Ton En Annette:

Wauwww, ik wou dat ik nog jong was !! Super avontuurlijk allemaal. We komen zeker naar de foto's kijken.
    Groet,

• 02 November 2011 - 18:38

Marlou & Mark:

Wooooowwwww!! Wat klinkt dat onwijs gaaf!!!!! Je neemt het er goed van :), lekker genieten lieve Mark!!!

• 02 November 2011 - 19:56

Koleet:

He mop,

Dat klinkt weer goed allemaal! Potver, ik krijg er nu toch echt wel erg de reiskriebels van, maar ja... Geniet maar voor 2 dan he (wat je denk ik al doet haha).

xxx Koleta

• 02 November 2011 - 21:28

Pascal:

hey neef,

dat is weer een vette ervaring erbij.
    als ik dit zo allemaal lees krijg ik ook zin om te gaan reizen.

nog heel veel plezier daar down under.
    ik zie je wel weer met kersmis.

groetjes pascal

• 02 November 2011 - 21:45

Rinus En Ria :

ha die Mark,

eindelijk een teken van leven.
    In gedachten zien wij je glunderen met het opschrijven van je gebeurtenissen. Al is het niet allemaal rozegeur en maneschijn, je beleeft wel veel en geniet er duidelijk van.
    Jammer van het fototoestel, het kabeltje is zeker niet bij toeval thuisgelaten?
    Koop gauw een ander toestel en klikken maar.

tot wederschrijven.

• 03 November 2011 - 09:22

Kees En Marja:

hey mark,
    wat een belevenis,als ik je verhaal lees krijg ik de kriebels moet er niet aan denken om door die donkere tunnel te moeten lopen Brrr wat eng.
    maar jij bent de avonturier van ons 2 dus dat zit wel goed.
    Heb je al een wens gedaan onder de vallende sterren,misschien kun je wensen dat je fototoestel het weer gaat doen haha.
    geniet verder van de reis,en wij kijken weer uit naar je volgende verslag
    gr kees en marja

• 04 November 2011 - 01:19

Luc En Jeanne:

Hej Mark,
    Hier ook nog eens een seintje van leven uit Belgium! Waauw, lijkt me écht dat je een overlevingstocht hebt doorgemaakt in de natuur van Kimberley. Volgens mij kom je er echt tot jezelf hé? Jammer van het kabeltje en je camera, vraag eventueel of je schoonvader er eentje per sateliet door smst...hij kent alles van de laatste technologiën die er op de markt zijn.
    En dat eten, Camel, bier en hete curry nou dan mogen wij hier toch ook niet klagen...een goeje zwarte koffie vanuit de Oude Baan met lekkere negerinnentetjes (jullie noemen dat zoentjes).
    Toch merkte ik een enig gemis uit het pakje snoep...maar ik denk dat dit eerder te maken had met het heimwee van Koleta ;-)
    Zeg Mark en die crocs vleermuizen...ben je heelhuids door die tunnel geraakt...het lijkt weer net of je zit in de film, het wordt knap moeilijk om je geloofwaardigheid straks in Nederland op doek te zetten hoor... :-)
    Ps. vooraleer je je avontuurverhaaltjes straks waar wil maken kan je best te pers er eerst bijhalen...en de sensatie achteraf volgt vanzelf!
    Alé Mark geniet nog véél van je avontuur...want dat doen ze in Wernhout ook hoor... :-)

• 06 November 2011 - 19:57

Dude...:

Ge maakt ons trots hier... en jaloers!
    Jezus, allahmachtig wat een mooie verhalen. Het maakt ons zeker lekker naar een tweede reis naar Australië. Iets zegt me dat de Westkust eigenlijk een stuk mooier is. Wetende dat je een echte natuurliefhebber bent, is dit echt een walhalla om in te zijn volgens mij. Pracht en praal, en een beetje actie. Gorge! (nu even Goofy erbij denken en die frank valt ;)).
    Keep up the travelling en het maken van mooie avonturen. Komt goed van pas als je Catan weer eens dreigt te verliezen en je het op andere vlakken moet winnen ;)
    We kijken al uit naar de verhalen van volgende keer. Koleet heeft al een tipje van de strandsluier opgelicht ;)
    Take care matey!

ps. Al moet ik zeggen dat een tripje naar België ook ineens een stuk interessanter klinkt. Volgens Luc en Jeanne hebben ze daar lekker negerinnentetten! :P

• 06 November 2011 - 19:58

Dude:

5-11: WVHEDW-16 - TOS Actief 4-3. Nog steeds ongeslagen aan kop! En nog steeds geblesseerd :(

• 09 November 2011 - 09:13

Mitchel En Nadja:

hey Mark,
    echt een supere gave trip. Emma Gorge is idd wel heel mooi ja. we hebben we het allemaal even opgezocht haha. Wel apart dat bijna alle camera's kapot zijn gegaan. Ik zou toch maar uitkijken met die steen haha.
    Maar nog een hele fijne reis, en we zien je weer met de kerst. gr