1ste deel Cambodja - Reisverslag uit Khett Siem Reab, Cambodja van Mark Simons - WaarBenJij.nu 1ste deel Cambodja - Reisverslag uit Khett Siem Reab, Cambodja van Mark Simons - WaarBenJij.nu

1ste deel Cambodja

Door: Mark en Koleta

Blijf op de hoogte en volg Mark

25 November 2008 | Cambodja, Khett Siem Reab

Hallo allemaal,

We hebben het eerste deel van Cambodja al weer achter de rug. En het bevalt ons goed, op het vele gebedel na (zojuist pakte een meisje mijn hand vast en trok ze me mee de supermarkt in en wilde ze dat ik van alles qua eten voor haar ging kopen....). Verder hoor je alleen maar 'You buy something'?

De sights van Phnom Penh hebben we in 1 dag met de fiets kunnen bekijken. Iedereen verklaarde ons voor gek in verband met de hitte, maar het was een leuke en erg schokkende en actieve dag en we besparen er weer wat centjes mee. We hebben eerst het paleis van de koning bezocht. Erg mooi, hoewel de zilverpagoda, die je schijnbaar moet zien om zijn befaamde zilveren vloer, bijna geheel bedekt was met vloerbedekking haha. En de stukken die we zagen waren aan elkaar geplakte stukjes zilver. Wel erg mooie gebouwen met veel goud. Zelfs een koeienbeeld waarvoor je kon bidden (wat ik natuurlijk gedaan heb...). Hierna zijn we doorgereden naar het Tuon Slueng Museum over de Khmer Rouge, wat interessant was, hoewel we een paar afschuwelijke foto's hebben gezien... De dictator Pol Pot gebruikte dit vroegere schoolgebouw in de jaren '70 als verhoor/martelgebouw, waarna de meeste 'vervuilde' mensen werden afgevoerd naar the Killings Fields. Gruwelijk! Hierna zijn we doorgereden buiten de stad naar the Killing Fields, de massagraven van indertijd. Heel raar! Je ziet niet heel veel meer, maar je weet gewoon dat er zoveel lichamen liggen en er staat ook een tempel vol doodshoofden. Creepy, maar indrukwekkend.

De andere dag zijn we naar een weeshuis geweest, genaamd Lighthouse. Er wonen daar ongeveer 100 kindjes zonder ouders of met ouders met HIV. Ze krijgen er ook engelse les, maar alles wordt gefinancierd door donaties, dus hebben we zelf ook een donatie gedaan en verder met de kinderen gespeeld. Dit was echt een hele leuke ervaring! Zelfs de allerkleinste kindjes krijgen al engelse les, waardoor je met ze kan communiceren. Zo lief!
Verder in Phnom Penh ook weer naar het nationale voetbalstadion van Cambodja geweest, en zelfs de lokale FC zien trainen... :D

Hierna wilden we graag naar Sihanoukville, het strand van Cambodja. We hadden onze bus op tijd geboekt en we zouden opgehaald worden van het hostel, dus we zaten mooi op tijd te wachten .... en niks, niemand! Waren ze ons verdorie gewoon vergeten op te halen (kwamen we na een uur achter) en moesten we wachten op de bus van 12.30 uur (in plaats van 8.30). Pff, zo'n domper! Hebben we gewoon 4 uur lang in een stom busstation kunnen wachten! We hoopten die middag al aan het strand te liggen. Niet dus! Dus die dag waren we verder kwijt aan reizen. Mark probeerde nog verhaal te halen bij de ticketshop en het busstation, maar iedereen legde de schuld bij de ander en geld terug is hier geen optie....
Maar Sihanoukville is prachtig! We hebben 2 dagen heerlijk aan het strand gelegen. Het water is zo lekker warm hier en het strand soms zo verlaten... Heerlijk! De tweede avond waren we lekker op het strand aan het eten toen we allemaal lichtseinen zagen en harde muziek hoorden. Bleek er gewoon naast het strand een MTV-concert te zijn voor het goede doel (tegen seksverkeer/prostitutie). Heel gaaf! We hebben DE Azie-artiesten van dit moment mogen aanschouwen. Van het gepresenteer tussendoor begrepen we niks, maar een jongen naast ons in het publiek was zo aardig om veel voor ons te vertalen! Heel fijn!

1 dag hebben we Sihanoukville verkend met een scooter. Heel gaaf! We kwamen echt op hele verlaten plekken (zie filmpje) en zijn naar een waterval gereden, waar vele Cambodjanen van het weekend aan het genieten waren. Leuke ervaring! Na deze rit zaten we onder het zand/stof door de zandweggetjes haha, maar het was het zeker waard.

Gisteren de gehele dag gereisd naar onze bestemming nu (Siem Reap) voor Angkor Wat..... maar hierover later meer....

We vermaken ons nog steeds prima!
Zo goed om te horen dat het zo koud is in NL haha. Ik mis de winter echt niet! Hier is het weer prima.

x Koleta en Mark

• 25 November 2008 - 16:30

Fraaske En Eva:

Hallo jongelui,

mark voetballend tegen kleine mannekes en nog nie kunnen winnen, das er echt ene van Sprundel!!! (voorda ik ruzie heb met alles en iedereen van Sprundel, was maar een grapje :-))

Weer mooi verhaaltje en schone foto's, zeker van die koei!!!

En die massagraven enzo, erg indrukwekkend!!!

Zoals je van pa en ma al hebt gehoord, het was vanaf zondagmiddag sneeuwpret in Nederland!! Was leuk voor de zondag, maar maandag en dinsdag moest ik werken en da viel nie mee met mijn Delta-autoke!!! Maar de meeste sneeuw is nu weer verdwenen. Enne...ik snap wel dat je niet jaloers bent op ons weer.

Oja, vrijdag moest ik darten bij Van T en Nicole had een nieuwtje: het project gaat niet door en Van T blijft gewoon open in 2009!!! En ze zei nog dat ze je/jullie graag weer achter de bar zien verschijnen!!!

Nou dat was het weer wat ik kwijt wou!

Veel plezier nog daar en we denken aan jullie!

X François en Eva

• 25 November 2008 - 22:15

Reneke:

trek die ouwe van ons weer aan het langste end door als eerste te reageren....

man, man, man, wat een verhalen allemaal weer! Vele plekken waar ik alleen nog maar van gehoord heb, hebben jullie inmiddels gezien, gevoeld en geroken (Holy Shit!). Goed om te horen dat jullie al die onverwachte momenten omarmen en er een mooie ervaring van maken. Zo zie je maar dat je ooit de NS nog gaat waarderen :).
    Hoe en mens kan veranderen op reis he. Straks ga je nog denken dat Kee sportief is... ;)

Algelopen zondag hebben we met de mini-Dekkertjes een enorm grote Rien Backx sneewpop gemaakt. Al zorgde de sneewdrempel voor Maai-Aardbaai voor nogal wat opstoppingen ;). Het huis zat weer goed vol en natuurlijk zijn jullie reizen nog vaak over tafel gegaan. Dat er nog velen mogen volgen. Chook-die!

Veel plezier nog de komende dagen, weken, maanden. Voorlopig gaat het goede leven nog wel even door (zelfs zonder broekspijpen :)).

llov, an en rené

• 26 November 2008 - 20:43

Jorieke:

Superleuk jullie verhalen te blijven volgen!! Ik blijf ze trouw lezen hoor..! Wat een avonturen.. geniet er nog maar van, want tis zo oud en nieuw, carnaval (ja dat missen jullie hé) en dan is het april... Nog veel plezier en ik blijf de site volgen!
    Houdoeii!

• 27 November 2008 - 11:38

Bianc:

Ik zal mijn 2 broertjes dan maar braaf opvolgen ;)!
    Naar een weeshuis: dat lijkt me nou een mooi om te zien. Tof dat jullie ze daar ook even vermaakt hebben ;)! Dat is veel beter dan geld doneren!
    Mark op zijn scootertje...had wel willen zien hoe Koleet daar achterop zat ;).
    GENIET!!

• 29 November 2008 - 19:11

Markie En Lien:

Haaaa gasten,

Weer gave foto's zeg!!! Echt leuk om weer een nieuw verhaal te lezen.

Mama en Ton zijn inmiddels terug. Hebben het goed naar hun zin gehad, maar India was wel erg vies. Nepal was echt stukken mooier en schoner. Dus dat wordt toch Tibet/Nepal voor ons.

Het gaat trouwens wel lekker in Azie. Terroristische aanslagen in Mumbai (India), stakingen op de vliegvelden in Bangkok en overal overstromingen... Dus laten jullie maar regelmatig wat van jullie horen :).
    Dan is het hier wel saai met een beetje sneeuw.

Oja over sneeuw gesproken. Nog 4 weekjes...en dan wintersport!!!!

Nou we mailen weer!!!

Dikke kus van ons

• 30 November 2008 - 10:00

De Van Opstallekes:

het was weer een leuk verhaal om te lezen.De filmpjes leuk om te zien.Die scooter was zeker niet opgevoerd omdat het niet snel ging.Wij wensen jullie nog veel plezier en veel zon

• 30 November 2008 - 12:24

De Dekkertjes:

Ik heb niet veel verstand van voetbal maar volgens mij mag er nog wel wat worden bijgeschaafd aan de techniek. In sprundel wordt je nou vast niet gemist (HAHAHA). De meiden misten jullie wel vorige week met de sneeuw. Rien was het voorbeeld maar de sneeuwpop bleef niet lang staan. Hadden ze er maar een drempel van gemaakt, konden we niet weg komen. Het kot zat inderdaad mooi vol. Goed dat jullie o vakantie zijn want anders had Rien nog een kleine verbouwing moeten plegen.

Volgens ons is dat wel indrukwekkend de Killing Fields. Daar wordt je wel even stil van.

Nog veel plezier verder en we zien de volgende verhalen en video's wel weer verschijnen. groeten

• 30 November 2008 - 15:56

Tot mails!

Greetzzz

• 01 December 2008 - 19:00

Esther:

Weer mooie dingen meegemaakt! Geniet ze!!!

Kus