Start Australie
Door: Koleta en Mark
Blijf op de hoogte en volg Mark
11 December 2008 | Australië, Sydney
Hier ons eerste berichtje uit Australie, weer een hele andere wereld dan Azie haha.... Maar geweldig!
3 december zijn we aangekomen in Cairns, a lovely city!! We zijn hier even goed tot rust gekomen. Echt een leuk stadje: goed overzichtelijk, een gratis buitenzwembad, gratis maaltijden bij je accommodatie (ik heb nog nooit zoveel steaks gegeten denk ik, en echt lekkere) en verder heel veel gefeest. Het stadje is al echt in de kerstsfeer (er staat midden in de stad een hele grote kerstboom met gouden/zilveren slippers erin in plaats van kerstballen haha), maar daarnaast lijkt het soms al carnaval, want ze gaan hier geregeld verkleed uit. Onze eerste avond gingen we naar een Ierse Pub waar het 'Coyote Ugly' avond was (als in de film). Echt lachen geblazen!!! Wat kunnen Engelse toch drinken, ongelooflijk!! In de stad zitten verder heel veel kleurrijke vogels in de bomen, maar ook ontzettend veel vleermuizen. Heel apart!
Vanuit Cairns hebben we een mega-gave tour geboekt naar 'The Great Barrier Reef'. We hebben een dag doorgebracht op een grote catamaran en zijn op 3 plekken gaan snorkelen. Alle 3 hele andere locaties, maar allemaal erg kleurrijk en exotisch, alsof we in 'Finding Nemo' zwommen. Wat gaaf zeg, deze onderwaterwereld. Afgezien van dat ik vrij zeeziek was (mijn god, die speedboot had er een snelheid inzitten) hebben we beide ontzettend genoten. We mochten steeds vrij gaan snorkelen en daar hebben Mark en ik volop gebruik van gemaakt. Toen we ergens saampjes afgedwaald waren, kwam er opeens een megagrote zeeschildpad voorbij gezwommen. Supergaaf!! Mark heeft ook nog een rog gezien, welke ik helaas gemist heb :-(. Morgen gaan we naar 'The Whitsunday Islands, waarbij we weer gedeeltelijk gaan snorkelen, maar dan op andere plekken. Ik heb er echt al weer zin in....
Vanuit Cairns hebben we een buspas gekocht met de Greyhound-bus voor de gehele reis en zijn we doorgereisd naar Mission Beach. In Mission Beach is niet zo heel veel te beleven, maar het strand is prachtig, al mag je vrijwel nergens aan het strand zwemmen in verband met de stingers (kwallen - sommige zijn dodelijk). Verder komen er 's nachts ook geregeld krokodillen een kijkje nemen... In ons hostel viel echter genoeg te beleven. Groot zwembad, veel gefeest! Ook hebben we nu steeds keukens, dus kunnen ons eigen prakje koken (in Azie was dit niet). Dat was erg lang geleden voor ons, maar we zijn het koken gelukkig nog niet verleerd! Ik heb Mark trouwens ook nog leren schaken die avond haha....
Vanuit Mission Beach zijn we doorgegaan naar Townsville. Ook een superleuk stadje met een gratis buitenzwembad. Heerlijk relaxen allemaal!! We zijn de eerste avond meteen de bekende berg (Castle Hill) opgelopen voor het geweldige uitzicht, maar de wandeling was wel erg lang en het werd ons iets te donker, dus zijn we eerder teruggegaan, maar gelukkig was het uitzicht van waar we terugliepen al super! Verder hebben we tijdens een uitgaansavondje nog een award-winnend biertje gedronken: Ned's Red Ale. Mark vond dat het een beetje naar chocolade smaakt :-).
Via Townsville hebben we de boot gepakt naar Magnetic Island. Dit was helemaal super! Je verblijft op een klein eilandje met prachtige natuur en verder heel veel strand. We wilden gaan golfen tussen de kangeroos, maar er bleek een competitie gaande, dus dit was niet mogelijk. Toen hebben we de plannen maar gewijzigd en daar ben ik erg blij om, want we hebben nu, allemaal in het wild, wallabies (kleine kangeroos), koala's, possums (familie van de wasbeer - zie foto) en zelfs een kleine slang gezien. Echt zo super!! :-) Ik ben er nog steeds ondersteboven van. De Koala's zijn echt zo gaaf, maar ook de wallabies konden we van heel dichtbij bekijken. Verder hebben Mark en ik een lange wandeling gemaakt naar een verlaten strandje (zie filmpje). Heerlijk! We hadden ook weer het goede hostel uitgekozen, want die avond was er de befaamde 'toadrace' (kikkerrace's). Kikkers, welke je kon kopen, raceten tegen elkaar en welke won verdiende een groot geldbedrag voor je. Mark kon het natuurlijk weer es niet laten en kocht 'George W Bush' (haha), welke helaas 2e is geworden. Honderd dollar misgelopen door die Amerikaan... Maar we hebben wat afgelachen, helemaal aangezien de 'host' van de avond echt helemaal gestoord was.
Al bij al: we vermaken ons prima!! Morgen dus Whitsundays en dan verder richting Sydney, waarbij we onderweg waarschijnlijk 3 verschillende adresjes hebben (opgedaan vanuit Azie) waar we kunnen blijven slapen, dus helemaal super!
Groetjes, Koleta en Mark
11 December 2008 - 10:54
Kim (Haribo):
Wat leuk om weer van jullie te horen. Wat een genot om ook zoveel dieren te zien die je hier helemaal niet kunt zien. Echt super!
Lots of fun in Australia!
Kim -
11 December 2008 - 12:02
Rianne:
Wow, wat een gave dingen hebben jullie allemaal weer gedaan! heel anders weer dan Azie idd.
Geniet ervan! oh ja en jaloers dat je een zeeschildpad hebt gezien tijdens het snorkelen, hij heeft mij nooit opgezocht tijdens het duiken :(
Enjoy en alvast een fijne kerst daar!
Rianne -
11 December 2008 - 12:07
Bianca:
Ohh onderwaterwerelden zijn idd super!! Goed dat jullie je verder verkennen dan de reizen die zijn gepland!! Zelf op zoek gaan, zie je ook erg veel!! -
11 December 2008 - 12:55
Markie:
Heeee vriendjes,
Kzag net op mijn mail dat jullie een verhaaltje geschreven hadden, dus meteen lezen natuurlijk. Wat super allemaal om te lezen dat jullie het zo naar jullie zin hebben. En dit is nog maar het begin van Australie. Lekker om weer ff te kunnen relaxen en iets meer comfort te hebben. En dat snorkelen komt ons bekent voor. Je ziet zulke waanzinnige dingen. Nou ik moet nu echt verder. Mijn volgende patient staat te wachten. Ik schrijf volgende keer nog wel iets, want de foto's heb ik nog niet gezien.
Dikke kus Mark en natuurlijk ook van mijn schattie -
11 December 2008 - 19:17
Toon (van Miert):
Hej! Erg leuk om alle verhalen te lezen. Echt geweldig te merken dat jullie je zo goed vermaken daar. Geniet ervan!
Groetjes! -
11 December 2008 - 21:24
Lou:
Zucht... begin hoelanger hoe jaloerser op jullie te worden ;), wat een gave fotos en verhaal weer!!!
Verheug me nu alweer op jullie nieuwe berichtje :)!
Mis jullie!!!! -
12 December 2008 - 03:23
Mark Van Oorschot:
Wow The Great Barrier Reef!
'George W Bush' Wrong Toad / Man At The Wrong Place! :D
LLOV -
12 December 2008 - 10:46
Jeanne:
He Koleta en Mark
Wat een geweldige plaatjes laten jullie ons weer zien !!
Bier dat naar chocola smaakt misschien introduceren in zundert lijkt me wel wat !!
Kan me voorstellen dat jullie genieten met die beestenboel om je heel,echt iets voor Koleta. Mark de volgende kikkerrace voor Obama gaan Ha,Ha,
Liefs Jeanne -
12 December 2008 - 12:04
Eline:
Heeee avonturiers,
Nou ik heb inmiddels de foto's en filmpjes wel gezien, maar ik vind Mark 2 toch een beetje zwakjes. Op het filmpje over de walibi's deinst Mark toch snel terug op het moment dat Koleet zegt dat er meerdere Walibi's naderen. Valt me een beetje tegen hoor ;). Bang voor een Walibi attack :)?
Dikke kus Lien en Markie -
12 December 2008 - 18:34
Olga:
Heey Mark en Koleta!
Wat een geweldige verhalen en gave foto's! Zo te lezen en zien zijn jullie volop aan het genieten en dat moet ook! Veel plezier samen...Wij vertrekken vannacht op wintersport naar Frankrijk! Kan ik jullie dan nu eindelijk een keertje jaloers maken ;)?? Vast niet!
Geniet ervan samen!
Dikke kus Olga -
13 December 2008 - 10:07
Niek & Eva:
Hey luitjes,
Wat is het daar mooi!! Blauwe zee, strand, de koala's, de wallabies. Echt super! Jammer van George W Bush, hahaha.
Geniet ervan!!:)
veel liefs -
14 December 2008 - 11:38
Susanne En Lotte:
Hoi Mark en Koleta,
Even een berichtje van ons (die vrienden die Mark en Eline in Nieuw Zeeland opgedaan hebben;): wat een gave (en nu dus erg herkenbare) avondturen zeg! We volgen jullie reis geregeld en wat jullie nu schrijven over australie....pff...we willen terug!!! Maar jullie genieten goed, volgens ons en dat zal in de whitsundays nog lekker doorgaan, want dat is prachtig. Ook straks heel veel plezier in Sydney en zorg dat je niet verpletterd wordt door de menigte bij oud en nieuw,haha, nee hoor, dat zal een feest worden!
Heel veel plezier nog en alvast hele fijne kerstdagen en een spetterend oud en nieuw!
groetjes, Lotte en Susanne -
Greetz -
14 December 2008 - 16:48
Fam Elst:
Hallo Koleta en Mark.
Jullie hebben het prima naar je zin.Zulke grote avonduren,en mooie foto/s.Ik volg jullie met grote spanning en wacht iedere keer maar af.
Ons Carola is ook weer zwanger,dat was toen Rene weg was ook.
Maar als hij of zij geboren word zij jullie weer thuis.
Wij wensen jullie fijne feestdagen toe en een gelukkig nieuwjaar.
Verder heel veel plezier toegewenst van Ome Fons en Tante Maai -
14 December 2008 - 18:52
Karin:
wat een gave avonturen maken jullie mee!!
blijf zo lekker genieten van alles wat je meemaakt en ook van elkaar!!
xxkarin -
19 December 2008 - 13:30
Yvonne (van Kompaan :
Hoi Koleta en Mark,
Een heel klein berichtje, ik heb zojuist alles gelezen wat jullie tot nu toe gedaan hebben en natuurlijk de foto's bekeken. Ik ben lichtelijk overdonderd, wauw wat een geweldige reis tot nu toe en there is more to come! Terwijl ik dit schrijf is juist mijn vakantietje begonnen omdat het kerstmis wordt, ik bijf gewoon thuis, tsja......... Ik wil jullie nog een geweldige tijd wensen, maar dat zal vast lukken en zie uit naar jullie verdere verhalen en foto's, dan kan ik ook een beetje meegenieten.
Het ga jullie goed .
Groet, Yvonne -
20 December 2008 - 11:42
Dan Van Cambodja:
Dag Koleta en Mark, heel tof reis en jouw site is heel tof gedaan met de foto's en video's...heel tof. Ik zie dat jullie veel goed dingens meemaken...ja watte..;-) Sorry maar ik denk dat Mark al een tijdje geen chocolat heeft gegeten!!!!:-) Nog veel plezier en see a lot!!!
Groetjes en tot binnenkort (enfin so kort is het ook niet).
Dan -
21 December 2008 - 13:13
Dekkertjes:
Wat een geweldige foto's. ook erg romantisch. Leuk om te lezen dat jullie het helemaal geweldig hebben daar.
Nog veel plezier. Geniet ervan. -
21 December 2008 - 19:13
Godefriedus:
Voetbal update
Hoeven - Sprundel (beker) 4-0
Ad Cas stopt per direct, in goed overleg met het bestuur, als trainer.
Sprundel 2 was wederom eens vrij...
Greetz -
21 December 2008 - 20:37
De Van Opstallekes:
het was weer een leuk verhaal om te lezen.wij wensen jullie alvast fijne kerstdagen en geniet ervan maar dat doen jullie wel. de groetjes -
08 Januari 2009 - 22:43
Reneke & Anneke:
hey!
shame shame shame on us. Met terugwerkende kracht ga ik (rene) nu pas jullie verhalen lezen. No worries, we hebben ons goed op de hoogte gehouden, maar van het daadwerkelijk lezen kwam het niet echt. Anyway... vanavond lekker wegdromen bij jullie verhalen.
Bijna een een-op-een reis als die van mij tot nu toe, alleen dan andersom :)
Zo te lezen hebben jullie al veel highlights te pakken. Magnetic Island is zeer gaaf ja (ik ben daarvan de foto's kwijtgeraakt, dus doe niet hetzelfde!), zoveel beesten die daar in het wild rondlopen (en jullie hebben het geprestteerd om zowel de wilde walibi als de possum van dichterbij te zien dan ik erbij ben geweest. En dan ook nóg een keer een schildpad onder water zien. Het kan niet veel beter! (ik had trouwens wel verwacht dat jullie in van die buggy's over magnetic zouden gaan...). En het feesten hebben jullie ook al aardig ontdekt daar. Have a good one!
Snel door naar het volgende verhaaltje
(en ik zie trouwens dat ook onze frans nog niet gereageerd heeft :D )
Anneke vertelt ook niet veel, die slaapkop ;)
llov,
rene en anneke